ISS:n henkilöstöravintolassa työilmapiiriä höystää huumori. Ravintolaväki
arvostaa sekä asiakkaiden että esimiesten palautetta.
Vantaan Myyrmäessä Makua ja Mukavuutta henkilöstöravintolan viisitoista
työntekijää palvelevat viittätoista asiakasyritystä. Uusittu tilava keittiö tarjoaa
hyvät työskentelyolosuhteet. Palvelupäällikkö Tuula Lötjösellä ei ole ollut
vaikeuksia löytää työväkeä.
Vaihtuvuus on aika vähäistä, Tuula Lötjönen sanoo.
Henkilöstön hyvinvointikuulumiset mittauksessa Lötjösen tiimi sijoittuu
monissa asioissa ISS:n keskiarvon paremmalle puolelle. Yhteishenki on hyvä, hyvät
suoritukset huomioidaan, työssä pääsee näyttämään, mihin pystyy ja työtä
arvostetaan.
Hyvä työpaikka on määrätietoisen työn tulos.
Työyksikössämme jokainen voi vaikuttaa omaan työhönsä. Olen sanonut, että
toimikaa parhaan harkintakykynne mukaan, jos esimies ei ole paikalla. Minä kannan
vastuun, Tuula Lötjönen sanoo, ja toimii kuten kunnon pomon kuuluukin.
 |
Tuulalle
1. mielenkiintoinen työ
2. työ, jossa tuntee saavuttavansa jotakin
3. mukavat työkaverit
4. mahdollisuus käyttää aloitekykyään
5. ihmisten tapaaminen |
Sisäinen palkitsemisjärjestelmä huomioi hyvät työsuoritukset
ja palautetta annetaan muutoinkin.
Jos olemme saavuttaneet tavoitteet, juhlimme sitä porukalla tavalla tai
toisella.
Sairauspoissaoloissakin henkilöstöravintola asettuu ISS:n tilastoissa keskiarvoa
paremmalle puolelle. Tosin väki on nuorta, ja nuoret sairastavat ikääntyneitä
vähemmän.
Tuomo haluaa oppia uutta
Kokki Tuomo Saukkosella on
työkokemusta hotelleista, ravintoloista ja myös toisesta henkilöstöravintolasta. ISS:n
henkilöstöravintola tuntuu hyvältä työpaikalta.
Vaihteleva työ tekee tästä
hyvän työpaikan. Joka päivä oppii uutta; tässä ammatissa ei tule koskaan valmiiksi.
Mukavat työkaverit ja hyvä työilmapiiri ovat erittäin tärkeitä. Meillä ilmapiiri
ilmenee leppoisana huumorintajuna.
Tuomon listalle viidestä
tärkeimmästä tekijästä työssä ei mahdu hyvä palkka.
Palkka on kohtuullinen, mutta
raha ei ole minulle niin tärkeä kuin se, että olen tasapainossa työni kanssa.
Mieluisilla työajoilla on palkkaa suurempi merkitys. Arvostan sitä, että viikonloput
saa enimmäkseen rauhoittaa yksityiselämälle. Toisenlaisiakin kokemuksia on, Tuomo
sanoo.
|
Tuomolle
1. mielenkiintoinen työ
2. mukavat työkaverit
3. mahdollisuus käyttää aloitekykyään
4. työ, jossa tuntee saavuttavansa jotakin
5. työ, jota ihmiset arvostavat |
 |
Tuomolla on myös kokemusta
siitä, että hän on vaihtanut työpaikkaa hieman huonompipalkkaiseen, koska ei muutoin
viihtynyt työpaikassa.
Jos en viihdy, vaihdan. Uusi
työpaikka on parin puhelinsoiton päässä.
Hyvä johtaminen on Tuomon mielestä
hyvää työn organisointia, mihin liittyy oikea-aikainen tiedonkulku. Palautekin on
tärkeää.
Esimiesten palautetta
tärkeämpää on sittenkin asiakkaiden palaute. Oppimisen kannalta kaikki palaute on
tärkeää.
Merje arvostaa palkkaa
Merje Demirbas työskentelee
Makua ja mukavuutta ravintolassa monipalvelussa. Merje on aikanaan saanut kokin ja
konditoria-alan koulutuksen Virossa. Monipalvelussa hänen työnkuvansa on todella
moninainen.
Teen kokin töitä, leivon,
siivoan ravintolan pöytiä, katan, avustan tiskissä, Merje luettelee.
Hänelle työssä viihtymisen
kärjessä on hyvä palkka. Nykyinen palkka ei vastaa odotuksia, eikä Merje ole ISS:llä
toiveineen yksin: työhyvinvointimittauksessa ISS:n palkkatasoa ei pidetä kovin
kilpailukykyisenä.
Mukavat työkaverit ja
monipuolinen työ tekevät nykyisestä työpaikastani hyvän työpaikan. Arvostan myös
työpaikan varmuutta, sillä olen Pohjanmaalla asuessani joutunut olemaan työttömänä
ja tekemään töitä, jotka eivät vastaa koulutustani ja toiveitani, Merje sanoo.
 |
Merjelle
1. hyvä
palkka
2. mukavat työkaverit
3. mielenkiintoinen työ
4. varma työpaikka
5. ei liikaa työpaineita |
Merja listaa hyvän työpaikan
ominaisuudeksi myös "ei liikaa paineita".
Ihannetyöpaikka on sellainen,
jossa on riittävästi työntekijöitä ja työnsä saa tehdä hyvin.
Hyvinvointimittari kertoo, että
henkilöstöravintolan työntekijämitoitukseen ollaan ISS:n keskiarvoa
tyytymättömämpiä.
Leena Seretin
Palkkatyöläinen
3.10.2006 nro 8/06