vane.jpg (302 bytes)

nettiuutiset.gif (1414 bytes)

Pelisäännöt selviksi

   Työntekijöiden kannattaa olla tarkkana, kun keskustelee työpaikastaan Facebookissa. Sosiaalinen media on henkilökohtaisen viestintävälineen lisäksi julkinen, ja osa työpaikan asioista kuuluu yrityssalaisuuden piiriin.

- On suositeltavaa, että työpaikoilla laaditaan sosiaalisen median ohjeistus. Johtajatkaan eivät aina tiedä, mitkä asiat ovat salassa pidettäviä, sanoo SAK:n lakimies Timo Koskinen.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti viime viikolla, että heidän tietoonsa on tullut useita tapauksia, joissa työntekijä on irtisanottu kriittisen työpaikkaan liittyvän Facebook-kirjoittelun takia. Liitto on auttanut jo pariakymmentä jäsentään vastaavanlaisissa tilanteissa.

Työpaikkaa halveksiva kirjoittelu voi olla merkki siitä, ettei työyhteisössä ole kaikki kunnossa. Koskinen huomauttaa, että Facebook-kirjoittelua pitää tarkastella aina tapauskohtaisesti.

- Tällaisissa tapauksissa irtisanominen on ehdottomasti viimeinen toimenpide. Se heikentää työilmapiiriä ja lietsoo pelkoa työpaikalla. Työhyvinvoinnin ongelmat tulee ratkaista ensisijaisesti työpaikan sisällä.

Päivi Pajula

SAK:n henkilöstölle sosiaalisen median pelisäännöt
Sosiaalisen median ohjeistus SAK:n henkilöstölle

Palkkatyöläinen/Nettiuutinen 1/11  13.1.2011

hava500.jpg (350 bytes)

Palkkatyöläisen etusivullejutun alkuun

harpalk.gif (881 bytes)